(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Tetino maso
Potřebné ingredience
Vepřové plecko, anglická slanina (masitější), cibule, česnek.
Nálev: 3 lžíce oleje, 6 lžic kečupu, 1 lžíce grilovacího koření, pepř a kmín podle chuti, 1/2 lžíce červené sladké papriky, 1/2 lžíce vegety, voda.
Postup přípravy
Recept mám od své zesnulé tety. Maso je jedinečné, měkoučké a šťavnaté :-)
Plecko si nakrájíme na větší kousky, naklepeme (NESOLÍME). Anglickou nakrájíme na plátky, česnek a cibuli na kolečka.
My děláme ve sklokeramice. Na spodek misky dáme anglickou, na to maso, pak cibuli a česnek, opět anglickou a na ní maso - pokud toho máme více, dále stejně vrstvíme. V hrnku si připravíme nálev, dolejeme vodou a polejeme připravené maso. Zakryjeme alobalem a necháme přes noc uležet. Poté pečeme v troubě (stále s alobalem) do měkka - podle tloušťky masa, cca hodinu.
Podáváme nejlépe s pečeným bramborem.
Pozn. Pokud nemáte čerstvý česnek, pak můžete do nálevu přidat sušený.
Plecko si nakrájíme na větší kousky, naklepeme (NESOLÍME). Anglickou nakrájíme na plátky, česnek a cibuli na kolečka.
My děláme ve sklokeramice. Na spodek misky dáme anglickou, na to maso, pak cibuli a česnek, opět anglickou a na ní maso - pokud toho máme více, dále stejně vrstvíme. V hrnku si připravíme nálev, dolejeme vodou a polejeme připravené maso. Zakryjeme alobalem a necháme přes noc uležet. Poté pečeme v troubě (stále s alobalem) do měkka - podle tloušťky masa, cca hodinu.
Podáváme nejlépe s pečeným bramborem.
Pozn. Pokud nemáte čerstvý česnek, pak můžete do nálevu přidat sušený.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé